måndag 22 april 2013

Teknikdagen!


I torsdags förmiddag var vi inbjudna att delta vid Teknikcollege Skaraborgs årliga teknikdag på Gothia science park i Skövde. En förmiddag där vi bl.a. fick lyssna till Jens Holtinger - platschef på Volvo Skövde, Ulrika Karlsson – riksdagsledarmot, Anders Breitholtz – Material Connexion. Alla pratade de om att vi behöver väcka intresset hos unga för teknik och industri. Vi måste förändra synen på dessa områden som smutsiga och tunga. Det är idag väldigt rent i våra industrier och det handlar mycket om att programmera maskiner eller utveckla nya produkter.

Under pauserna fanns vi utanför tillsammans med Balthazar science center, Dalenium science center och Teknikroligt från Tidaholm. Vi fick många tillfällen att prata med intresserade besökare. Många var fascinerade och positivt inställda till att barn på förskolan redan jobbar med teknik, problemlösning och egna kreativa ideer.

Den mest spännande diskussionen hade vi med Ulrika Karlsson , då vi ifrågasatte Jan Björklunds tankar om hur skolan ska se ut? Det entreprenöriella arbetssättet som vi brinner för, blir svårt i skolan när han förordar mer katederundervisning och fler prov. Ulrika Karlsson tyckte våra tankar var spännande och ville gärna besöka oss framöver...Välkommen sa vi!!

Många ville höra om vår verksamhet och prova på vårt material. De tyckte det var positivt att förskolan också jobbar  med teknik på olika sätt.


Balthazar visade upp lite av vad de håller på med...

...och även Dalenium

"Teknikroligt" i Tidaholm riktar in sig mot mellanstadieelever och de hade med sig tekniklego i olika varianter.

Material Connexion visade upp lite ur sitt stora material bibliotek. Det kliade i fingarrna att känna och klämma på de olika materialen. Vi fick gärna komma på besök i det stora biblioteket ...åhh det kommer vi säkert göra framöver.

Efter mini mässan bjöds vi på god lunch. Här diskuterar vi med Hillevi Larsson, processledare för Teknikcollege Skaraborg och Ulrika Karlsson Riksdagsledamot (C).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar