fredag 23 augusti 2013

Härliga mattprover o studiebesök!

Vad är leksaker? Det kan säkert tyckas vara en konstig fråga, men här på Bäckens förskola använder vi begreppet material istället för leksaker. Ett ofärdigt material kan bli det du vill att det ska bli, om du använder fantasi och kreativitet för att skapa det. Före sommaren fick vi ta emot ett gäng härliga mattprover. Barnen älskar verkligen de härliga färgerna och de olika strukturerna. Barnen associerar ofta till "landskap" när de använder materialet. Det blir sand, vatten, gräs osv

 Först var vi tvungna att komma på hur vi skulle få upp matthögarna? Men barnen såg snart att det behövdes en skruvmejsel för att lossa med!

 Det fanns massor av fina färger!

 En blomsteräng!


 Här har barnen gjort i ordning för "vila" med madrasser och kuddar...mysigt!

 Nu är jag lika lång som mattorna!

 Barnen uppskattar att mattbitarna ska räcka hela vägen runt den stora mattan...och det gör de faktiskt precis!

 En dinosaurie grotta!


 Härliga former. mönster och färger att upptäcka!

Studiebesök!
I går kväll hade vi vårt första studiebesök för terminen. Under tre veckor nu ska vi ta emot Törebodas alla förskolepedagoger, 70 st,  för lite inspiration och en typ av kick off. De har planerat att jobba lite extra med naturvetenskap och teknik under året och var lite nyfikna på vårt arbetssätt. I Töreboda finns också "Guldgruvan", ett kreativt återanvändningscenter. Eftersom vi brinner för återanvänt material och den kreativitet det för med sig, hoppas vi också kunna utbyta lite tankar och idéer kring just det arbetet.

Det blev mycket prat om material under kvällen och hur vi använde det på olika sätt.

1 kommentar:

  1. Spännande! Vi har Sveriges enda "Remida" i Södertälje (återanvändningscenter). Brinner såklart också hårt för detta material som är kreativt, bra för miljön och gratis!

    www.forunderliga.blogspot.com

    SvaraRadera