torsdag 6 december 2012

Spridningskonferens!

I onsdags morse kl 5.30, i kyla och yrsnö, styrde vi kosan mot Borås och Steps-spridningskonferens. Tänk att projektet pågått i två år och nu skulle avslutas. Vi fick en underbar dag med intressanta, utmanande och roliga föreläsningar. Vi fick också för första gången hålla ett eget litet föredrag om vår verksamhet och vi fick diskutera och svara på frågor om hur vi jobbar med entreprenöriell pedagogik, samt ta del av andra skolors och förskolors arbeten...god mat och fika var ju också ett plus förstås.

Efter denna dagen är vi ännu mer säkra på att den entreprenöriella pedagogiken är framtidens pedagogik. Ska vi kunna fånga dagens barn och ge dem motivation till kunskap och lärande måste vi "stå på deras kulle" och vi måste utgå i från "deras livsvärld" som Åsa Falk Lindkvist från Umeå universitet pratade så mycket om. Det går inte att bara med målstyrning, makt och betyg få dagens barn motiverade att lära sig det vi tycker de ska kunna. De går inte med på det, de vill veta vad de har för användning av kunskapen och de vill känna att det berör dem på något sätt. Vi tycker att det låter ganska sunt. Tibro kommuns Magnus Thompsson stod också på scen som komiker under dagen. Han berättade bl.a.om sin skoltid och ifrågasatte exempelvis hur mycket nytta man har av att  utantill kunna landskapsblomman i Medelpad eller residencestaden i Västerbotten när man på några sekunder kan ta reda på det om man skulle behöva?

Vi ser fram emot att följa hur den entreprenöriella pedagogiken växer fram på våra förskolor och skolor runt om i landet och  vi vill tacka STEPS  för att de hjälpt oss utveckla de tankar vi redan tidigare påbörjat om entreprenöriell pedagogik.


Så här såg vår monter ut. Vi hade med oss dokumentationer och lite material.

Flera besökare var intresserade och det var kul att få berätta om vår verksamhet.

En god "mingel lunch" bjöds vi på!

Magnus Thompson  bjöd på många bra inslag och tankeställare under dagen!

Inspirerade och trötta pedagoger yrade sedan hem i vintermörkret!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar