tisdag 7 maj 2013

Jorden!


Det är spännande att spekulera i om det bara är på jorden av alla planeter som det finns människor och annat liv. Vi har pratat om att jorden ligger på lagom avstånd från solen för att vi ska kunna leva här. Det är inte för varmt och inte för kallt. När vi för en tid sen hängde upp planeterna i ”rymdrymmet” fattades det en planet...jorden. Barnen fick i uppdrag att tillverka den själva. Vi tittade på en jordglob och funderade över vad de olika färgerna och formerna egentligen är.

På torsdag nästa vecka firar vi Förskolans dag och avslutar vårt projekt om rymden. Det blir en rymdfest och vi hoppas att vår "rymdkompis" Rymdis vill vara med. Detta projekt har naturligt fört oss in på nästa års prioriterade område; olika kulturer och tvåspråkighet. Rymden och universum är hur stort som helst och jorden är också väldigt stor. Det bor väldigt mycket människor på jordklotet. Men hur stort är egentligen Sverige i förhållande till hela jorden? Hur ser det ut i andra länder? Hur pratar man? Vad leker barn? Har alla mat och vad äter man osv. 
En ballong är rund som jorden...

...vi använder gipsbindor för att få den hård...

...det är kladdigt men roligt.

Vilka färger och former finns på jorden? Vi tycker nästan att jordgloben ser ut som våra marmorerings bilder och provar därför att marmorera vår egen  jordglob.

Vi blir nöjda med resultatet...

...och det är dags att hänga upp den i vårt solsystem.

Solen:  Merkurius, Venus, Jorden, Mars, Jupiter,Saturnus, Uranus, Neptunus och (Pluto).


TREVLIG KRISTIHIMMELSFÄRDS HELG!
HOPPAS PÅ SOL OCH VÄRME : )


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar