fredag 11 oktober 2013

En vecka full av rörelse!

När vi sammanfattade denna veckan insåg vi att den präglats av rörelse på olika sätt. I början av veckan tillverkades dansmattor med magnetmaterialet. Barnen provade dem och det blev olika takter och rörelser. Under veckan upptäcktes också hinder i skogen på en skogspromenad. Detta blev startskottet för en egen hästhoppningsbana här på förskolan. Vår egen actionpark har också blivit klar i veckan. Några nyinköpta skateboardar och barnens egentillverkade har hoppat och gjort tricks där tillsammans. Det underbara höstvädret med alla fina löv har också inspirerat till rörelse med kroppen på olika sätt!

 En dansmatta full av innehåll...

 Den innehåller både former, färger, mönster, antal, telnik och musik om man bara har rätt glasögon på sig!

Den var faktiskt ganska skön att trampa på!
 
 Undrar vem som byggt dom här hindren i skogen?


 Barnen tillverkade sedan egna hinder av hinkar och pinnar som vi hittade på gården.

 Klara färdiga hoppa...

 Vi har funderat på vad vi ska använda för att  göra högre hinder? Kanske våra tomma kabelvindor kunde passa?

 Actionparken är en utmaning...

 ...och man blir verkligen trött av att röra sig.

 Tänk vilken lycka att vi pedagoger fixat några små, lysande skateboardar, när arbetet med vår egen actionpark var färdigt  : )

Tricks!!

Kratta, sopa och skyffla blir man också trött i kroppen av märkte barnenI tisdags hade vi vårt sista studiebesök för i år. Det var Ekens förskola i Skövde som var här med 15 pedagoger och sin chef. Åter igen fick vi träffa nyfikna och intresserade pedagoger, som ville veta om våra tankar och vårt sätt att organisera verksamheten. Vi har fått flera frågor om studiebesök som vi tyvärr fått säga nej till. Just nu behöver våra kvällar gå till annat arbete, men till våren kommer vi nog kunna ta emot igen. Är ni intresse så hör av er : )


 2 kommentarer:

  1. Hej! Vilket roligt projekt ni har. Jag undrar vart ni har köpt de små lysande skateboardarna ifrån?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är verkligen intressant att se hur ett och samma projekt kan ta flera olika uttryck beroende på barnen. Skateboardarna är inhandlade på det berömda GeKås i Ullared : )

      Radera