fredag 2 november 2012

Barnens reflektioner!


Som vi tidigare berättat är vår nuvarande utmaning att få med barngruppen mer i reflektioner, diskussioner och dokumentationer. Att de får stanna upp och reflektera över ;Vad är det som händer? Vad lär vi oss ? Hur lär vi oss och hur vill vi gå vidare?

Vi har som målsättning att samlas en gång i veckan på ”samlingstrappan” för att tillsammans reflektera över dessa frågeställningar. Denna veckan hade alla grupperna plockat med sig några bilder var att visa genom kanonen. När den egna gruppens bilder visades fick de berörda barnen berätta vad de gjort och vad de lärt sig. Vi andra fick lyssna och ställa frågor. Det märktes att detta var något nytt för barnen och några barn hade lättare att reflektera än andra, men genom att återkommande få tillfällen att träna på detta tror vi kan hjälpa barngruppen att få syn på sitt eget lärande.Den här flickan berättade och reflekterade till de här två bilderna från veckans skapande i verkstan. Efter att ha varit i skogen ville hon tillverka en myra. Om ni är uppmärksamma ser ni att på första bilden har myran "tennsticksben", men på den andra bilden har den "korkben".
- Men först var huvudet för tungt, så den bara vällte.
- Men vad gjorde du åt det då?
-Jag bytte till andra ben som var stabilare...korkben!

Här sitter vi och reflekterar tillsammans över veckan!!

5 kommentarer:

 1. Vilken otroligt bra idé!! Kikar ofta in här och blir alltid lika inspirerad :-) Tusen tack för att ni delar med er av er lärande vardag :-)

  SvaraRadera
 2. Det är alltid lika roligt när någon som läser skriver en kommentar eller ställer en fråga som vi kan försöka svara på. Ibland kör man fast och kan behöva ny inspiration och att någon kan få inspiration från vår verksamhet tycker vi är jätte kul :-)

  SvaraRadera
 3. Använder ni powerpoint på f-möten!? Gör alla avd som ni?

  SvaraRadera
 4. Hej Carin!
  I år använde vi oss av en power point på föräldramötet. Vi tyckte det blev väldigt tydligt och vi fick fram det vi ville berätta på ett bra sätt. Denna power point har vi satt ihop inför våra studiebesök, så den är användbar för olika ändamål.
  Bäckens förskola är en enavdelningsförskola blir svaret på din andra fråga.

  SvaraRadera