måndag 12 december 2011

Skruvdragare en vuxensak?

Visst tycker barn om leksaker, men det tänds något visst i deras ögon när de får använda oftast förbjudna, riktiga ”vuxensaker”. Detta har vi bl.a. märkt när hantverkande föräldrar kommit och hämtat sina barn med ”jobbarbältet” kvar på eller när vaktmästaren varit här och jobbat. Direkt dras barnen dit och vill klämma, känna, prova och använda. Detta har vi tagit fasta på och gjort i ordning en skruv och konstruerar hörna. Vi har t.o.m inköpt två skruvdragare som barnen ska få jobba med under uppsikt av oss pedagoger. Vi tror på våra små konstruktörer och vill ge dem nya utmaningar… fortsättning följer från denna hörna!!


Marias Henrik har tillverkat två skruvplattor åt oss, som vi satt upp på väggen i skruvhörnan.  Här kan barnen stå och skruva själva eller tillsammans med en kompis.

Den här pojken hittade lampfunktionen och tyckte det var spännande att lysa på skruven.


Det krävs koncentration för att pricka rätt i skruven och lite styrka för att orka hålla i skruvdragaren samtidigt.

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att urskilja teknik i vardagen och utforska hur enkel teknik fungerar"

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar