torsdag 26 januari 2012

Plåtvägg!

Dags att tillföra och utmana i magnethörnan. Vi tog kontakt med grabbarna på Plåttech och de sa att det gick att fixa plåtbitar på 100 x 150 cm i olika färger. Så en beställning fick det bli och nu sitter plåten på väggen för att agera fäste för magneter. Det blir häftiga kulbanor med Frigitsmaterialet. Vi fick också en ide när vi var på Balthasar, att använda banorna till vatten, så det fick bli en ”plåtvägg” i ”vattenleken” också… det är lika kul som det ser ut att följa vattnets väg ner för banan. Förut har vi berättat att vi ”flyttat in” roliga ”utemiljöer” och kunnat leka i dem inne. Till detta ändamål passar också en ”plåtvägg” perfekt. Det blir lätt att förflytta bilderna om de är fästa med magneter.

Pojken och flickan turas om att lägga i sina kulor.

Nu är det flickans tur att se om kulan håller sig i banan eller om hon måste justera. 
Yes! Kulan kom i mål. Kanske vi ska ta tiden för att se vilkens kula som går snabbast??

Vattnet är lite svårare att kontrollera...det skvätter, men det är bara roligt!

Även här turas de om att hälla vatten. Turtagning och att vänta på sin tur är inte alltid lätt, men när man bara är två går det ganska bra i alla fall, inte så lång tid att vänta.

På "plåtväggen" i hallen har vi flyttat in pulkabacken.

Vi har tagit kort på backen, förstorat upp den och laminerat. Sedan tagit kort på barn, pulkor, madrasser, stjärtlappar och laminerat dem också. Vi har satt magneter på baksidan och nu kan vi åka i backen inomhus...lite crazy kanske, men det får man vara ibland!1 kommentar:

  1. Häftigt att Ni har tagit sådan stor nytta av plåtväggarna, Pulkabacken såg ju jätte skoj ut! Man får återigen mycket tips och funderingar på hur Ni arbetar, Tack för det..

    SvaraRadera