tisdag 23 oktober 2012

Föräldramöte!


I måndagskväll var det dags för årets föräldramöte. På programmet stod en power point presentation om verksamheten, som presenterade hur vi jobbar och varför vi jobbar just så. Det kändes som föräldragruppen var med på våra tankar om att vara en ”verkstad” och ett komplement till hemmet, där barnen får möjlighet till miljöer och material som ofta inte finns i hemmen. Vid ett tillfälle fick föräldrarna svara på frågan om vilka förmågor de trodde skulle krävas av våra barn i framtiden? Föräldrarna trodde på förmågor som: bl.a. söka sig kunskap, ta ansvar, samarbeta, utforska/ta reda på saker. Detta tyckte givetvis vi var intressant eftersom vi vill jobba med ett entreprenöriellt lärande, som förespråkar att dessa förmågor är viktiga för barnen att få tillfällen att utveckla.
Sen var det filmdags. Det är alltid lika uppskattat när föräldrarna får se sina barn ”in action”. Vi introducerade också vår återanvändningssvägg i hallen. I verkstan har barnen hjälpts åt att tillverka dessa fina återanvändningshängare. Nu hänger de i hallen så att barn och föräldrar kan stoppa i material  som de sparat tillsammans hemma.


Lagom stora träbitar sågade vi till...sen valde barnen vilken färg hängarna skulle ha.

De designade med diverse återanvänt material


Olika färger på alla sidor blir fint!

Så här blev resultatet! På varje träbit har vi skruvat fast fyra krokar. Sedan har vi hängt tomma "tennisbollsrör" på varje krok, roligt att de är transparenta så barnen lätt kan se innehållet och hur mycket vi samlat.

Just nu samlar vi på plastkorkar, godispapper, värmeljushållare, frigolit (emballage)...


...kapsyler, påsklämmor, presentsnören och bondelle majsburkar.
Vårt motto:

SKRÄP ÄR DET SOM BLIR KVAR NÄR FANTASIN TAGIT SLUT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar