tisdag 16 oktober 2012

"Gammalt" material på nytt sätt!

Vårt mest använda och omtyckta material "magformers" har nu fått nytt liv. Barngruppen har aldrig tröttnat på materialet, men vi ville ändå utmana dem med lite andra perspektiv som skapar lite nya tankegångar. Vi hängde upp fisklinor i magnethörnan med några magformers fastknuta i. Barnens kreativitet startade genast. De testade många olika sätt att bygga på linorna och upptäckte också olika saker bl.a. tyngdlagens kraft i förhållande till magnetismen och att magneterna fastnade på linan om de satte ihop dem två och två.

Här gör flickan mönster med kvadrater i olika färger.


-Om jag släpper formen nära en annan hoppar den nästan fast! upptäcker flickan.

För att få ytterligare en dimension tillverkade vi egna "magformers" i kartong och laminerade. Vi gjorde dem  i ett lite större format, så nu kan barngruppen även "bygga" på väggen. Skillnaden är att på väggen blir bygget platt, Varför?

Så här ser det ut i "magformers hörnan" just nu...visst blir man glad av den? 

2 kommentarer:

 1. Hejsan! Vilken fantastisk blogg ni har! Verkligen inspirerande. Vi är tre pedagoger i en förskoleklass som är intresserade av ert "moamaterial". Varifrån har ni köpt det?

  Mvh Frida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Kul att ni läser och att vi kan inspirera. Vårt underbara "moamaterial" är ett lokalt material här ifrån Tibro. Företaget heter Kronkvarn Träindustri AB

   Lycka till!

   Radera