torsdag 31 januari 2013

Studiebesökskvällar!

I veckan har vi haft studiebesök både måndag och onsdag kväll. 20 pedagoger från vår grannkommun Karlsborg ville komma och besöka oss. Vi tyckte att det var lite för många att kunna möta på ett bra sätt samtidigt och delade därför upp besöket på två kvällar. Det är verkligen jätte kul och givande att ha besök och få frågor av intresserade pedagoger. Vi får reflektera över vår egen verksamhet och ibland stå till svars för vad, hur och varför vi jobbar som vi gör och vi märker att det utvecklar och stärker oss.
Vi fick svara på frågor som; Vad ser ni för fördelar med ert sätt att jobba? Vad är skillnaden mot hur ni jobbat tidigare? Är någon kritisk mot ert sätt att jobba? Vad tycker föräldrarna? Vart får ni idéer och material ifrån? Ni verkar inte vara så styrda av rutiner? Hur kan en dag se ut hos er? Har ni ingen grupp för de som ska till skolan, skolförberedande? Vad säger städerskan när ni inte alltid plockar undan? Får barnen använda limpistolen själva? Hur gör ni med planeringstid?


Det var två trevliga kvällar med förskoleutveckling i fokus och vi bestämde att höra av varandra om obesvarade frågor dyker upp.
Tack för besöket alla Karlsborgs och Mölltorpspedagoger :)

 

 

 

1 kommentar:

 1. Hej
  Tack för en intressant och mycket inspirerande
  kväll.
  Ser fram emot att fortsätta följa ert arbete.

  IngridNiklasson förskolan Myran Karlsborg.

  SvaraRadera