torsdag 10 november 2011

Nya byggbord

Vi är så glada över våra nya byggbord som "Utsikten" tillverkat åt oss. Nu kan barnen spara sina påbörjade konstruktioner och fortsätta bygga på dem och leka med dem under en längre tid. Dessa fina byggen har några av barnen konstruerat idag. De har tittat i en utav böckerna med ritningar och bilder på kaplastavar och även ur fantasin. Vi gillar kaplastavar eftersom de går att använda till så mycket olika konstruktioner och man kan vara många att bygga tillsammans.

En perfekt lösning med byggbord som går att skjuta in under varandra för att kunna variera platsen att bygga
på och även platsen runt omkring.

Barnen är i den fasen att det är roligast att bygga åt något, exempelvis djur eller figurer. Här är det katter och noshörningar som fått tak över huvudet.

Här har barnen gjort en djurpark av klossar, pappersrör, plexiglas och lite tyger. De fick börja om några gånger, för när alla djuren ställdes på ena kanten vällte hela parken. Vi samtalade tillsammans om att göra bygget stabilt. Att testa, förbättra och samtala om konstruktioner och olika lösningar är viktigt för att barnen ska få grepp om exempelvis hållfasthet och olika materials egenskaper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar