måndag 28 november 2011

Stora lekplatsen!

Barnen här på Bäcken älskar att leka på stora lekplatsen i statsparken. Vi fick en ide efter att ha varit på en föreläsning med Elisabeth Ingemarsson från Rådamosse förskola. Hon pratade om att ta med "platser" in på förskolan. Det inneär att ta bilder på platser och förstora upp dem, så barnen kan leka i miljöer de tycker om, fast i bildform. En dag på på stora lekplatsen fotade vi de olika lekmiljöerna. Vi fotade också alla barn och oss pedagoger. Barnen har verkligen jätte roligt och kan leka även med de kompisar som inte är på förskolan för tillfället. Vi har gjort samma sak med ett favorit ställe i skogen "den stora stenen".Här samspelar grabbarna om vem som ska köra bussen och vilka kompisar som ska vara passagerare.

De här barnen tycker om att åka i den nya rutchkanan och har placerat ut sig själva här.

Pojken får en stund för sig själv vid bussen och får bestämma vart alla kompisar ska sitta.

Så här kan det se ut när barnen satt sig till rätta för avfärd!

"Den stora stenen i skogen"
I denna bilden kan också de barn som inte kan klättra upp på stenen i verkligheten vara med på samma villkor och leka. Det blir också ett  naturligt tillfälle att samspela, samtala och reflektera över miljöer och de tillfällen vi varit på dessa platser.


Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sitt intresse för bilder, texter och olika medier samt sin förmåga att använda sig av, tolka och samtala om dessa. (Lpfö 98)


1 kommentar:

  1. Alltid intressant att läsa i bloggen Bra att ni tar med Lpfö 98 ihop m bild och text.Kul idé med att ta in miljö utifrån i bildformat. Mycket bra jobb med bloggen!

    SvaraRadera