onsdag 22 februari 2012

Inspirationsbilder.

Idag vill vi dela med oss av lite inspirationsbilder från vårt byggrum. Man blir förundrad varje dag över hur påhittiga och kreativa barnen är. I vårt byggrum finns en mängd olika material att bygga med, mest insamlat ”återvinningsmaterial”. Det finns mycket som är bra med det bl.a  1. Måste barnen fantisera och själva tänka ut vad de ska bygga och konstruera när inget är färdigt. 2. Det krävs ofta samarbete för att skapa större konstruktioner.3.  Det ger signaler till barnen om att allt inte behöver vara nytt och fint utan man kan återanvända och hitta på nya sätt för materialet. 4. Det kostar inte så mycket, då kan vi använda våra pengar till andra dyrare material.
Detta är faktiskt en ishall i flera våningar. Pojken har varit i Tibro ishall och tycker att plexiglaset är isen och längst upp är det "fika", cafeteria. Sen är det ju djur som åker istället för Vicki och Joshi förstås

Pojken är koncentrerad för att det inte ska rasa. Han bygger med mjuka klossar och plexiglas. Längst underst bor djuren, ni kanske ser dem? Det är faktiskt så att oftast är det djur med i konstruktionerna. Det verkar som barnen vill ha något besjälat att bygga åt.

Den här killen har gjort landskap åt djungeldjuren. Visst är träden fina?

Tjejerna hjälps åt att lägga klinkers golv! Nej inte golv, men de lägger mönster av gamla klinkersplattor.

Ett vackert hav byggt av glasblock, ljusslinga, plastlock, konservburkar, sidenblommor, plexiglas och papprör.

Här har de byggt ett slott med tinnar och torn. Det dekoreras med svarvade ljusstakar.

Senare skapade de även en landgång till slottet av långa plexiskivor.


Vill även skicka med lite inspiration om att man kan bygga mycket ute, där är platsen stor och det går att bygga andra konstruktioner. Här ska det bli väg åt bilarna.

Tjejerna har byggt ett parkeringshus.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar