fredag 24 februari 2012

Ösa och hälla med centrumtappar i olika färger!

Att Tibro är Sveriges möbelcentrum har väl ingen missat? Det är vi på Bäcken glada för idag. Vi har fått överblivna "centrumtappar" att använda som material. Vi bestämde oss för att färga några av dem i grundfärgerna. Barnen hjälpte till och tyckte det var spännande att få skaka runt tapparna med färg i burken. När de torkat hjälptes vi åt att hälla i dem i vårt "lekbord". Det blev en fröjd för ögat med alla färger och barnen satte spontant igång att ösa, hälla och sortera. Någon av barnen kom också på att det gick att använda brickorna från vårt andra konstruktionsmaterial att sortera tapparna i. Så åter igen hittade barnen egna sätt att använda materialet...bara att hänga på som pedagog.

Nu ska här bli gula fina tappar. Jag kan själv hälla upp färg!
Pojken upptäckte att tapparna var olika långa.

Skaka på! Det ska fastna färg på alla pluppar.

Här hjälps vi åt att göra lekbordet färgglatt!

Visst ser det inspirerande ut, här öser och häller barnen. Vi har olika storlekar på kannor, för att få in volymer i leken. Runt bordet har barnen kommit på att de kan lägga brickor från ett annat konstruktionsmaterial och sortera i.
Leken fortsatte i att sortera tapparna efter färger och mönster. Ska vi färga mer tappar kanske?

"De behov och intressen som barnen själva på olika sätt ger uttryck för bör ligga till grund för utformningen av miljön och planeringen av den pedagogiska verksamheten" Lpfö 98
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar